Politie houdt vijftien verdachten van inbraken en diefstallen aan

vrijdag 5 juli 2013

Zutphen - Een rechercheteam van de politie is bezig met het afronden van een onderzoek naar een groot aantal inbraken en diefstallen. Deze vonden voornamelijk in Zutphen plaats en van de vijftien aangehouden verdachten zitten er nog twee in voorlopige hechtenis.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van een innovember 2012 gepleegde inbraak bij voetbalvereniging FC Zutphen aan De Waarden.Hierbij werden de daders overlopen door iemand van de vereniging en werd dezeman met een mes bedreigd.

Meerdere misdrijven

Tijdens dit onderzoek ontstond het vermoeden, dat een grotegroep mannen zich in wisselende samenstelling met tal van strafbare feiten bezighield. Het zou onder andere gaan om woning- en bedrijfsinbraken, diefstallen vankoper en lood en een enkele winkeldiefstal.

Aanhoudingen

Eind maart van dit jaar werden de eerste verdachten aangehouden.De afgelopen maanden werden vijftien verdachten in de leeftijd van 16 tot 43jaar aangehouden. Het merendeel komt uit Zutphen een enkeling uit Deventer. Vanhen zitten een 19-jarige Deventenaar en een 21-jarige Zutphenaar nog invoorlopige hechtenis.

Doorzoekingen

Tijdens doorzoekingen heeft de politie een auto in beslaggenomen. Ook zijn er enkele gestolen accu?s en een videocamera teruggevonden. Defeiten hebben voornamelijk in de periode oktober 2012 tot maart 2013plaatsgevonden.

Opvallende zaken

Naast het geweldsincident bij de voetbalvereniging vielen er nogenkele zaken op. Bij een diefstal van cosmetica bij de Trekpleister werd eenmedewerkster door n van de verdachten geslagen. In een gehuurde woning werdvoor 20.000 euro aan vernielingen gepleegd. Dit gebeurde toen de eigenaar dehuur opzegde en de verdachten in dit onderzoek daar geen genoegen mee namen.

De politie is nog bezig om de gedupeerden in kennis te stellen.Het dossier is nagenoeg klaar.

2013000894

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tonden | 112 alarmeringen Tonden | Goedkoop Tanken in Tonden | Supermarkten in Tonden | Weerbericht Tonden